Arhiv dogodkov 2018


7. MAREC-DAN POMORSTVA: PROST VSTOP V POMORSKI MUZEJ PIRAN
Na Dan pomorstva, ki ga obeležujemo 7.marca, bo Pomorski muzej "Sergej Mašera" Piran odprl vrata obiskovalcem brezplačno. Ob 12.00 bo še zadnjič možen vodeni ogled začasne razstave "Čez morje na nepoznani Daljni vzhod" in ostalih stalnih zbirk muzeja. Sodelavci Pomorskega muzeja vas z veseljem pričakujemo. Vljudno vabljeni.

UČNA URA V MUZEJU - NAŠI KRAJI V PRAZGODOVINI IN V ČASU ANTIKE

V sklopu izvajanja učnih ur zgodovine v muzeju »Naši kraji v prazgodovini in v času antike«, je arheologinja Snježana Karinja, v sodelovanju z učiteljico zgodovine Bojano Morato, učencem 7. razreda osnovne šole Sečovlje predstavila stalno razstavo pomorske arheologije Med morjem in kopnim.


 

KAJ NAM PRIPOVEDUJE NEKDANJI PIRANSKI MOST

V Pomorskem muzeju »Sergej Mašera« Piran se je v torek, 6. 2. 2018 odvijalo predavanje strokovnjaka za zgodovino gradnje mostov g. Gorazda Humarja, in sicer o nekdanjem dvižnem mostu na starem piranskem mandraču. Predavanje je bilo organizirano v sklopu Akademije tradicionalnih veščin in obrti evropskega projekta Mala barka 2 (Čezmejno sodelovanje Slovenija-Hrvaška).


 PREDSTAVITEV KNJIGE BOGDANE MARINAC "ČEZ MORJE NA NEPOZNANI DALJNI VZHOD"

Predstavitev knjige Bogdane Marinac se je odvijala 26. 1. 2018 v Pomorskem muzeju Sergej Mašera Piran. Ob predstavitvi so monografijo predstavili avtorica Bogdana Marinac, oblikovalka knjige Vesna Vidmar, predstojnica Oddelka za azijske in afriške študije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, Nataša Vampelj Suhadolnik ter direktor muzeja Franco Juri. Gre za monografijo, ki hkrati zapolnjuje tudi vlogo popolnega kataloga istoimenske razstave, ki bo na ogled v Piranu do 1. 3. 2018.

 


PREDSTAVITEV KNJIGE DR. NADJE TERČON »GORELO JE MORJE« V KOBARIDU

V petek 26. 1. 2018 je v Kobariškem muzeju potekala predstavitev knjige dr. Nadje Terčon »Gorelo je morje«. Knjigo so predstavili zgodovinarka dr. Nadja Terčon, admiral Renato Petrič in direktor Pomorskega muzeja Franco Juri.
VOJAŠKI ATAŠE NA OBISKU V MUZEJU

Vojaški ataše pri veleposlaništvu LR Kitajske, starejši polkovnik Yang Guang, je obiskal Pomorski muzej in si ogledal razstavo "Čez morje na nepoznani daljni vzhod". Polkovnika so spremljali tudi predstavniki različnih slovenskih veteranskih organizacij (društvo veteranov slovenske vojske in policije (društvo Sever), društvo TIGR, predstavnik Občine Nova Gorica ter Gorazd Humar. Skupino sta sprejela avtorica razstave avtorica Bogdana Marinac in direktor muzeja Franco Juri.